15-сантиметровият Атакама – извънземно или мутирал човек?

Вече 16 години как е открит, но учените още се питат какво представлява 15-сантиметровата мумия, наподобяваща човек.

Мумифицирано малко тяло на извънземен е открито през 2003 г. в чилийската пустиня Атакама. Чуждоземецът е кръстен Ата. Той бързо предизвиква сензация в научните среди докато медиите се държат далеч от откритието. Някои консервативни учени, като професорът по микробилогия от Станфордското училище по медицина Хари Холан твърдят, че става дума за мутирал човек. Но така ли е наистина?!

Намират се и по-открити умове, които изтъкват доказателства, че Ата не е човек.

Съществото е открито от търсача на артефакти – чилиецът Оскар Муньос. През октомври, 2003 г. той отива в изоставеното миньорско селище Ла Нория в пустинята Атакама. В пустинята все се намира кой да му разкаже, че мъртвите жители на Ла Нория нощем се забавляват по пустите улици.
ata1

Мястото наистина се оказва доста мрачно.

Недалеч от някогашната църква Муньос се натъква на находката на живота си – сноп от парцали, в които явно има нещо увито. Търсачът на артефакти го взима и веднага го развива.

Изненадата му е огромна, когато открива вътре 15-сантиметрово мъртво същество, приличащо на човек. То имало огромна глава и твърди зъби. Оскар продава находката си за 60 долара. Купува я сътрудникът в Института за екзобиологически изследвания на Испания Рамон Навия Осарио.

Той дава името на съществото Ата по името на пустинята Атакама. Прави всичко възможно за да привлече авторитетни учени за изследване на находката. И успява! Но мненията са диаметрално противоположни!
ata2
Много учени се отказват да изследват Ата, а тези които все пак дават мнение- правят това писмено. Най-голямата разлика между Ата и хомо сапиенс е, че той има 9 двойки ребра срещу 12 двойки, колкото притежават хората.

Не се потвърждава версията, че Ата е абортирано бебе!

Медици единодушно обявяват, че плътността на тъканите и костите не съответстват на 20-22-месечен човешки зародиш, а концентрацията на калций в Ата многократно превишава тази в новородено бебе. Още повече, че бебетата се раждат без зъби, а при Ата те са много добре оформени.
ata3

След 6 месеца изследване на съществото от Станфордския университет, категорично е обявено, че Ата е на възраст между 6 и 8 години. Заключението е направено на база томографско изследване, което показва, че съществото има сърце и дробове.

Ата се хранил със земна храна и след това я отделял, казват изследователите. Професорът от университета Хари Нолан настоява, че възрастта на скелета е няколко десетки години и категорично това не е маймуна.
ata4
На настоятелните журналистически въпроси какво всъщност е Ата, професорът отговаря, че: „вероятно става дума за доста интересна човешка мутация“, но не успява да обясни наличието на 9 двойки ребра.

Д-р Стивън Грир е по-откровен: „Това не е маймуна, това е хуманоид, и в същото време това не е човек“. След като журналистите все пак достигат и раздухват изследванията на Ата, се появява информация с 20-годишна давност. Става ясно, че 2 десетилетия преди да бъде намерен Ата, в околностите на Салинас, Пуерто Рико, е открит труп на подобно същество.
ata5

Почти по същото време, в друга част на света – в Русия, е намерено същото същество, но вече живо, а не мъртво. Почти месец джуджето живее при жена от село в Челябинска област.

Така дори учените признават, че една находка на неизвестно малко същество може да е случайност, две находки е възможно да се тълкуват като съвпадение, но при три вече става дума за закономерност.

Но все още официалната наука се стреми да стои далеч от тази тема или не приема официално становище, или обявява, че Ата е човешки мутант.
ata6

- реклама -