15-годишен, гонка, полиция, арест

15-годишният младеж, предизвикал гонката в София, остава в ареста

Районният съд постанови мярка „задържане под стража“ за непълнолетния 15-годишен шофьор, който във вторник при опит да избяга от полицаи помете 12 автомобила в София.

Момчето ще изтърпи мярката си в помещение, пригодено за непълнолетни. Определението не е окончателно и може да се обжалва пред Софийския градски съд.

Според съда има опасност младежът да извърши друго престъпление. По закон няма как да е под домашен арест и затова ще бъде отведен на обособено за това място за противообществени прояви.

Според съда е засечен да кара с над 160 км/ч, докато бяга от полицията.

От полицията съобщиха, че непълнолетният шофьор не е спрял на пешеходна пътека във Владая, след което патрул е опитал да го спре, а той натиснал газта към София, преминавайки през червени светофари и кръстовища и дори движейки се в насрещно.

„Налагаше се да кара“, това заяви пред съдебната зала приятелката на момчето.

По думите ѝ той не е преминал неправилно през пешеходна пътека във Владая, а дал газ по-рязко и след това полицията тръгнала след него.

„Той се уплаши и тръгна“, обясни момичето.

По негови думи в района на Руски паметник влязъл в насрещното, за да избегне пешеходна пътека. При преследването с полицията с него в колата е била и майка му.

Тя отказа да застане пред камери, заяви, че съжалява за случилото се. А тяхна близка добави, че 15-годишното момче е седнало зад волана за пръв и последен път.

- реклама -