Турку

4-ма мароканци, замесени в нападението в Турку, остават зад решетките

Финландски съд реши днес да остави под стража четирима мароканци, свързани с нападението с нож от миналата седмица в град Турку, предаде ДПА.

Осемнайсетгодишният Абдул Рахман Мешках, който уби две жени и рани осем души, призна, че е извършил атаките, но отрича да е действал по терористични подбуди, каза неговият адвокат.

Съдът реши, че той ще остане под стража до процеса. Същото решение бе взето и за още трима мароканци, на възраст от 18 до 28 години, които бяха задържани след нападението по подозрение, че са замесени в него. И тримата не се признават за виновни. Полицията не уточни в какво точно са обвинени те. Един от задържаните по случая бе освободен.

Все още се разследва дали Мешках е действал сам, или е бил под нечие влияние, каза неговият адвокат. Мароканецът е кандидатствал миналата година за статут на бежанец, който му е бил отказан. Преди да пристигне във Финландия той е живял в Германия. Поне двама от другите заподозрени също са били в Германия, където са заподозрени в няколко престъпления, включително нападение и кражба. За още един заподозрян по случая е издадена международна заповед за арест.

Източник: БТА

- реклама -