Васил Левски годишнина гибел

146 години от гибелта на Васил Левски

С възпоменателен митинг-заря в Карлово отбелязаха 146-та годишнина от гибелта на Васил Левски.

Пред паметника на Апостола, на едноименния площад, митингът започна с военен ритуал по приемане строя на почетния караул от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Да се преклонят пред паметта на Васил Левски в Карлово бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, пловдивският митрополит Николай, народни представители от всички парламентарни групи, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, кметове на съседни общини и населени места, както и стотици карловци и гости.

Преди 146 години Васил Левски е обесен по онова време в покрайнините на София. Турските власти забраняват на българите да присъстват.

„Заветите на Васил Левски изгарят демагогията, користта и празнословието на днешната политика, заяви Илияна Йотова. „Пророческите слова на Апостола днес изискват отговор – прям и достоен. Отговор с дела, а не празни думи. За да бъде нашият век, век на свобода и равнопоставеност на всички. Трябват хора – силни, умни и достойни, които да водят народа. Безсребърници!“ Това заяви вицепрезидентът.

- реклама -