туристи, сигурност, ръст, чуждестранни, посещения Закон за туризма изменения

Ръст на туристите в България

14% повече туристи са избрали да почиват в България. Това отчете министърът на туризма Николина Ангелкова пред депутатите. Статистиката се отнася за първите пет месеца на годината.

Само за област Добрич е регистриран ръст от 34%, за Бургас – 18%, за Варна – 23%.

Ангелкова уточни, че всички записвания и резервации до момента показват очакван ръст на всичките ни водещи и целеви пазари. „Това е факт заради мерките, които предприема Министерство на туризма, за да популяризира дестинацията. Мерките, свързани със сигурността и безопасността на туристите са от основни значение при избор на дестинация”, категорична бе тя.

От друга страна, Ангелкова обясни, че регулярно се провеждат срещи за подготовка на сезона, в които участва целият бранш и споделя вижданията и предложенията си по темата.

Министърът на туризма отговори на въпрос на Красимир Янков от БСП относно политика за развитие на туризма и действия на Министерството на вътрешните работи за профилактика на туристи по Черноморието.

Осигуряването на сигурността на туристите, които посещават даден дестинация е основен приоритет. За нас е важно присъствието на служители на МВР в курортите. Наличието им засилва спокойствието за сигурност на туристите”, изтъкна тя.

Ангелкова добави, че на входно-изходните артерии в Слънчев бряг функционират осем контролно-пропускателни пункта.

- реклама -