Отнемат имоти за 1 млн. лева от създателя на „Отоман“ Юзеир Юзеиров

Отнемат имоти на създаделя на партия „Отоман“. Росен Йорданов губи над 200 имота на територията на областите Велико Търново и Търговище.

Върховният касационен съд не допусна обжалване на решението на Варненския апелативен съд по иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Росен Йорданов, публично известен като Юзеир Юзеиров.

С окончателно съдебно решение от Йорданов и съпругата му се отнема собственост на обща стойност 1,022 млн. лв., предимно земеделски земи в Добруджа. Става дума за над 200 имота на територията на областите Велико Търново и Търговище на обща площ от 1000 дка. Сред тях е и теренът, на който Росен Йорданов и брат му Асен построиха паметник на турския войник, който впоследствие беше принудително разрушен по предписание на ДНСК.

Това е вторият иск по новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество, по който има окончателно съдебно решение и първи, който стига до санкцията на ВКС.

С това съдебно решение общата стойност на имуществото по делата, спечелени от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество с окончателно влезли съдебни актове от началото на 2016 г. надвишава 9 000 000 лв.

- реклама -