грабеж

Охранител е ранен при въоръжен грабеж в квартал „Дружба“

Грабеж на търговски обект в столичния квартал „Дружба“. Има ранен охранител.

Около 3.00 часа през нощта четирима максирани са направили опит да влязат в офис на фирма, намираща се в столичния квартал „Дружба“. В офиса, обаче, е имало пазач, който е бил въоръжен и е открил стрелба по нападателите. Те са отвърнали на огъня и простреляли пазача в ръката. Мъжът е откаран в болница без опасност за живота.
grabej drujba11Четиримата нападатели са откраднали метална каса, в която по неофициална информация е имало около 2 000 лева.
За да избегнат полицейските патрули нападателите са подпалили автомобила си в столичния квартал „Красна поляна“, след което са избягали. Провежда се издирване.

По неофициална информация в колата, с крадени номера е намерена опожарена метална каса.

Охранителят, който бе прострелян от въоръжените бандити, нахлули в офис на улица „Илия Бешков“ в ж.к. „Дружба“, е стабилизиран в Окръжна болница.

60-годишният мъж е приет в Спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна“ около 04.15 часа тази сутрин. От лечебното заведение съобщиха, че след като е стабилизиран, раненият е насочен към Клиниката по ортопедия и травматология на болницата. Мъжът е с прострелна рана на предмишницата, вследствие на която има раздробена кост.

 

- реклама -