Харви Уайнстийн Харви Уайнстийн, присъда,

140 години затвор заплашват Харви Уайнстийн

Прокуратурата на Лос Анджелис повдигна нови обвинения за сексуален тормоз и изнасилване срещу продуцента Харви Уайнстийн, съобщиха световните информационни агенции.

Продуцентът, който вече излежава присъда в затвор в щата Ню Йорк, е обвинен за изнасилване на две жени и за сексуално насилие срещу още три през 2004 г. -2013 г.

Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на 140 години затвор или до живот.

През март продуцентът беше осъден в Ню Йорк на 23 години затвор по обвинение в сексуално насилие. В края на февруари съдебни заседатели признаха Уайнстийн за виновен за престъпен сексуален акт над две жени. Той бе признат за невинен по два случая на изнасилване, за които го грозеше доживотен затвор.

Представители на Харви Уайнстийн още не са коментирали новите обвинения. Самият продуцент винаги е отричал да е правил насилствен секс.

„Благодарна съм на първите жени, които съобщиха за такива престъпления и чийто кураж даде сила на други да проговорят – каза окръжният прокурор Джаки Ласи. – Желанието на тези допълнителни жертви да свидетелстват срещу влиятелния преди човек ни дават допълнителни доказателства за изграждане на силно наказателно дело“.

Прокуратурата в Лос Анджелис е започнала процедура продуцентът да бъде прехвърлен в града, за да бъде съден.

Присъдата на Харви Уайнстийн в Ню Йорк беше приета като победа за движението #МеТоо. Почти 90 жени са отправили досега обвинения срещу него.

- реклама -