Путин, кораб, Defender,война

14 български моряци още са на кораби в Украйна

14 български моряци и към този момент са на борда на кораби в Украйна. 11 от тях са на борда на „Рожен”, останалите – на „Царевна”. Никой от тях не иска евакуация по суша, съобщи Нова телевизия.

С капитаните и на двата кораба се поддържа всекидневна връзка. Засега се знае, че и на двата борда има достатъчно провизии и гориво.

А освен успешната евакуация от „Царевна”, от началото на войната до днес, има и две реализирани евакуации  от „Рожен”.

Първият път на двама души, като NOVA беше сред първите, разказали историята им. Вторият път бяха евакуирани още четирима моряци.

11-е души, които към този момент са на борда, не искат да се евакуират. Желанието на моряците и на „Царевна”, и на „Рожен” е да се приберат до България с корабите си.

„Работи се с много служби и предпочитам детайлите, те са главно при службите, ние осъществяваме комуникацията с моряците, за да видим в какво състояние са.

Работи се наистина и по въпроса за сини коридори като за кораба „Рожен” да кажем, че малко по-оптимистични са прогнозите,

че могат да бъдат изведени корабите, но всичко зависи от украинската страна”, заяви външният министъл Теодора Генчовска.

- реклама -