13-годишно полско момиче победи на детската Евровизия – ВИДЕО

Момиче от Полша стана победителка в неделния финал на детската Евровизия, който се проведе в Минск. Победителката е 13-годишна, нейното име е Роксана Венгел.

Момичето изпълни композицията „Anyone I Want To Be“ на полски и английски. След оценките на журито Полша не попадна в Топ 3, но гласовете на зрителите бяха достатъчни, Венгел да финишира на първо място от 20-те участнички. Роксана вече е знаменитост в родината си – тя победи в първия сезон на полско музикално шоу, а нейни последователи в Инстаграм са повече от 250 000 човека.

„Посвещавам победата на своята страна и родителите ми. В последните минути преди огласяването на резултатите бях много развълнувана. Все още съм в шок, не мога да повярвам в своята победа. Изпълненията на всички финалисти бяха достойни и всеки можеше да стане пръв. Много ми се иска следващата детска Евровизия да се проведе в Полша“, сподели Роксана.

Финалът в Минск днес беше без българско участие. На второ място финишира французойката Анжелина, трета е австралийката Джаел. За Беларус това бе второ домакинство на конкурса след 2010 г.

- реклама -
Flashlight gif 640×90