блудство

8-годишно момче е станало жертва на блудство от двама непълнолетни

Двама непълнолетни са обвинени за блудство с 8-годшно момче от квартал „Христо Ботев”, обявиха от прокуратурата.

В понеделник на официалната електронна поща на обвинението е постъпил сигнал от медия, който съдържал и видеофайл. „След анализ на видеофайла се установи, че същият съдържа блудствени действия с малолетно дете”, обясни говорителят на прокуратурата Сийка Милева.

Детето е 8-годишно момче от кв. „Христо Ботев”. Сигналът е докладван на главния прокурор, който разпоредил спешна проверка. Материалите от преписката са били докладвани на прокурор при ВКП.

сн. БГНЕС

„С оглед на извършване на данни за извършено престъпление – блудство, материалите от преписката бяха изпратени на Софийска районна прокуратура. Там се установи, че вече има образувано досъдебно производство по сигнал на майката на пострадалото малолетно дете”, обясни Милева.

Направен е анализ на видеофайла. Установени са извършителите.

Те са на 14 и 15 години и са задържани за 72 часа

„Те са неосъждани към настоящия момент. Деянието е извършено в съседна къща като към настоящия момент се установява съпричастността на собственика на къщата към извършеното деяние”, обясни Милева.

Наблюдаващият прокурор предстои да прецени дали да бъде разпитано малолетното пострадало лице в присъствието на родител и психолог.

- реклама -