сн. БГНЕС

13 г. след изчезването на Мадлин Маккан има нов заподозрян

Има нов заподозрян във връзка с изчезването на британското момиче Мадлин Маккан през 2007 г., която тогава беше на 3 години. Германската полиция разкри, че 43-годишният мъж може да я е убил.

сн. БГНЕС

„Във връзка с изчезването на тогава 3-годишното британско момиче Мадлин Бет Маккан, прокуратурата в Брауншвайг разследва 43-годишен германски гражданин по подозрение за убийство“, се казва в съобщение на федералната полиция.

На 3 май 2007 г., няколко дни преди четвъртия си рожден ден, „Мади“ изчезна от ваканционния апартамент на семейството си в село Алгарве в Португалия. През това време родителите й вечеряха с приятели в близкия ресторант. След изчезването на на детето се проведе една от най-големите издирвателни операции от този род през последните години.

сн. БГНЕС

През годините имаше много заподозрени, няколко версии за случилото се с момиченцето, но и до днес няма осъден за изчезването й.

Заподозреният, чиято самоличност не се посочва от полицията, излежава „дълга присъда“ и има предишни присъди за сексуално насилие над деца.

Това съобщиха от германската федерална криминална агенция. Водещият следовател Кристиан Хопе каза пред телевизия ZDF, че разследването им е накарало полицията да подозира, че мъжът е участвал в убийството на Мадлин.

Той е живял между 1995 и 2007 г. в Алгарве, добави полицията и помоли за информация, свързана с две превозни средства, които заподозреният е използвал, както и два телефонни номера.

сн. БГНЕС

Първият е тъмен Jaguar XJR 6 с немски регистрационни табели от град Аугсбург. Второто превозно средство е Volkswagen T3 Westfalia с португалска регистрация.

Португалската полиция приключи разследването си през 2008 г. след 14 месеца, което в един момент замеси родителите й в нейното отвличане, преди да оттегли от тях всякаква вина.

сн. БГНЕС

Британската полиция откри собствено разследване през юли 2013 г., но разкопаването на район в Прая да Луз не даде никакъв резултат.

- реклама -