Стивън Спилбърг

Стивън Спилбърг и Питър Джаксън с таен общ проект

Стивън Спилбърг и Питър Джаксън започват работа по нов таен проект.

Това съобщи самият Спилбърг в интервю за новозеландското списание „Time Out“.

„Тайна е, никой не знае за това!“

По думите на Спилбърг, продукцията „Хобит“ е спряла Питър Джаксън от работата му по продължението на лентата „Тинтин“, но това не им пречи да си сътрудничат върху нещо ново.

Двамата режисьори работиха заедно по първата част на „Тинтин“, който донесе печалба от 373 милиона долара. Двамата ще обединят сили още веднъж извън продължението на детския приключенски филм.

„Питър беше толкова зает с „Хобит“ и това го отдалечи от „Тинтин“, той прави нов филм за моята компания“.

В момента не е ясно също дали Джаксън ще е сценарист или режисьор на мистериозния нов проект.

Версиите за тандема

Според някои медии не е изключено това да е римейк на филма от 1955 г. Dam Busters. Лентата разказва за ескадрон на Кралските военновъздушни сили, чиято задача по време на Втората световна война е била да взривява язовирни стени. Въпреки това обаче за този филм се знае, че единствено ще бъде продуциран от Джаксън и няма да включва намесата му като режисьор.

Друго предположение за общото начинание на режисьорите е по-малка по мащаб лента, подобна на филма на Джаксън от 1994 г. „Божествени създания“. По-рано той е заявявал, че има интерес от историята по книгата As Nature Made Him: The Boy Who Was Raised as a Girl. Тя разказва историята на канадеца Дейвид Реймър, който е бил отглеждан като момиче след неуспешно обрязване.

- реклама -