Колко харчат арабските принцеси за мода (СНИМКИ)

Между 200-300 милиарда долара неофициално годишно харчат за мода  арабските принцеси и богаташи, това твърдят най-престижните модни къщи в света. Когато дамите на Изтока пазаруват по модните бутици в Париж се затварят цели квартали. Те не само купуват скъпи марки, а купуват по много, защото за тях парите не са проблем и дори забулени те носят само маркови неща.

Дина Абдулазиз ал-Сауд

Брюнетката Дина Абдулазиз ал-Сауд, принцесата на Саудитска Арабия, е сочена като принцеса номер едно на XXI век.

Тоалетите и обувките са от най-известните световни марки, а връзката й с модата се затвърждава и от новата й титла – главен редактор на Vogue Arabia.

Мода за Изтока

Миналата година италианската модна къща „Долче и Габана“ (Dolce & Gabbana) почерпи вдъхновение от по-далечно място – Близкия изтоки създаде прекрасни тоалети за арабските дами.

https://www.instagram.com/p/BAJ6Qo0lWuk/

Колекцията хиджаб и абая според марката отразява съблазънта, която се крие в Близкия изток. В първата по рода си арабска колекция „Долче и Габана“ включва микс от класически дълги облекла и по-нестандартни нюанси от селекцията пролет/лято 2016 г.

Предложенията на хиджаб е основно в традиционните черни тонове, но съчетани с флорални мотиви и дантела. Дизайнерите не са забравили и големите аксесоари и бижута, представени основно с линия слънчеви очила.

https://www.instagram.com/p/BAJ5SG2lWtQ/

Ходът на марката е опит да привлече още повече близкоизточни клиенти, които през последните години се увеличават. Тактиката е изпитана от марки като Оскар де ла Рента и DKNY, които около Рамадан пускат символични колекции, с които увеличават продажбите си от мюсюлмански клиенти, подготвящи се за празничния религиозен повод.

https://twitter.com/tourejansari/status/685032184529301504

 

- реклама -