История за Пепеляшка! Как обикновени момичета станаха принцеси

Историята на Пепеляшка е жива и днес. Няколко съвременни принцеси достигнаха до кралския двор без да носят синя кръв. Те са обикновени момичета, които срещнаха своите истински принцове.

Кралица Летисия

Възкачила се на испанския трон заедно със съпруга си Фелипе VI Бурбонски, бившата журналистка Летисия влезе в дългия списък на простосмъртните жени, успели да завладеят сърцето на принц. От Кейт Мидълтън до Максима Нидерландска, като се мине през принцесата на Монако Шарлийн, немалко са обикновените жени, които чрез брака си са влезли в редиците на монархията.
Осем простосмъртни, станали принцеси

Родена Ортис, Летисия е дъщеря на журналист и медицинска сестра. Нищо не предвещава на днес 41-годишната елегантна брюнетка да стане член на Бурбонската фамилия. Телевизионна звезда, тя представя новините в канал TVE, когато се омъжва за учител по литература през 1998 г. След година двамата се развеждат, а години по-късно тя среща принц Фелипе и се омъжи за него пред очите на целия свят през 2004 година. Летисия вече е кралица на Испания.

Кейт Мидълтън

Англичанката Кейт Мидълтън със сигурност е най-емблематичната сред простосмъртните, влезли в монархически семейства. Тя стана херцогиня на Кеймбридж чрез брака си с принц Уилям през 2011 г., а миналата година роди принц Джордж, трети по реда на наследяване на британската корона. Родена в заможно семейство в Бъркшир, родителите й Каръл и Майкъл не произлизат от стар и знатен род: те са направили състояние чрез фирмата си за кетъринг.

Принцесата на Монако Шарлийн

Принцесата на Монако Шарлийн, подобно на Грейс Кели, не произлиза от кралски род, но става известна преди да се присъедини към фамилията Грималди. Южноафриканката е била шампионка по плуване, страст, която споделя със съпруга си, принца на Монако Албер II. До края на 2014 г. двамата очакват раждането на първото си дете.

Принцеса Клотилд 

Попаднала в киното още като тийнейджърка, французойката Клотилд Куро е успешна актриса. Бракът й с с принц Емануел-Филиберто през 2003 г. нищо не промени, защото днес тя играе добре и двете роли в живота си. Принцеса на Савоя, Пиемонт и Венеция, Клотилд Куро е израсла в семейството на инженер и детска учителка.

Принцеса Мери

 

Никой не можеше да предвиди брака на родената в Австралия Мери Доналдсън с принца престолонаследник на Дания Фредерик. До вечерта, когато двамата се срещнаха в един бар в Сидни по време на Олимпийските игри през 2000 г. Дъщеря на учител по математика, принцеса Мери Датска прави кариера в света на търговията и рекламата, преди да получи кралски шарф.

Максима Нидерландска

Аржентинка по произход, Максима Нидерландска е също така и една от най-известните принцеси с простосмъртен произход в Европа. Родена в буржоазно семейство, тя учи финанси и работи в различни фирми в САЩ и Европа. През 1999 г. в Испания тя среща бъдещия си съпруг, крал Вилем-Александър. Двамата са женени от 2001 г. и се възкачиха на трона след абдикацията на кралица Беатрикс през април 2013 г.

Принцеса Мете-Марит

Норвежката принцеса Мете-Марит е родена в семейството на журналист и банкова служителка. Бракът й с принц Хаакон, наследник на норвежкия трон, на 25 август 2001 г., предизвика полемика в страната. Младата жена е самотна майка на малко момченце, Мариус, по време на годежа си с бъдещия крал. Пресата съвсем не е ласкава с нея и публикува подробности от предишния й живот, който невинаги е бил целомъдрен.

Кралица Рания

Станала най-младата кралица в света след брака си с краля на Йордания Абдула II през 1993 г., Рания произлиза от палестинско семейство. Дори и да няма никаква връзка с йорданското кралско семейство, тя получава добро образование в Американския университет в Кайро и Университета в Женева, в Швейцария. Майка на четири деца, на 31 август кралица Рания ще навърши 44 години.

- реклама -