нов хит

Нов хит! Синьо вино

Нов хит сред почитателите на вината-създадоха синьо вино. To се произвежда от смес от бяло и червено грозде, а впечатляващият цвят се дължи на два естествени пигмента, който се съдържан в гроздовите люспи и химическо вещество от растението багрилна сърпица (синилник).

нов хитПроизводители на странната напитка са шестима млади предприемачи от Баския регион в Испания.

Синьото вино носи името „Гик“. Идеята за подобен нетрадиционен продукт идва от „Стратегията „Син океан“ – книга от В. Чан Ким и Рене Моборньо, в която бизнес пазарът метафорично е представен като един претъпкан от конкуренция червен океан и е необходимо да се намери стратегия, с която водите да станат отново сини.

Vino-sinioСпоред Артис Лопес, един от участниците в нестандартния проект, синият цвят е и символ на „развитие, иновация, лекота, промяна и безкрайност“.

Създателите на виното препоръчват то да се съхранява на хладно и сухо място, далеч от слънчева светлина и обясняват, че хладилникът е идеалното място за бутилка от ароматната напитка.

Виното съдържа 11,5 % алкохол.

Баският регион е познат със своите традиции в производството на пенливи вина, но идеята е новият продукт са страни от приетите стереотипи. Въпреки че никой от младежите-производители няма опит във винопроизводството, всички те са на мнение, че винената индустрия в Испания има нужда от малко революция.

Сладкото синьо вино би си отивало чудесно със суши, начос с гуакамоле, паста Карбонара и пушена сьомга.

 

- реклама -