Гугъл ще съобщава за земетресения

Гугъл ще предоставя информация за земетресения и за свързани с тях опасности. Това се посочва в съобщение на официалния блог на компанията.

„Сега хората, които усещат трусове ще могат да питат Гугъл директно и своевременно ще получават информация за бедствието, която ще им помогне да избегнат опасност”, се посочва в съобщението.

В него се казва още, че в случай на земетресение търсенията с ключова дума „земетресение“, „земетресение в близост“ или подобни ще позволят предаването на полезна информация за трусовете.

От Гугъл обещават услугата да съобщава за епицентъра на земетресението, неговия магнитуд, засегнатите области, както и да предоставя съвети за безопасност. Всичко това ще бъде представено на специална карта. Освен това компанията ще осигурява и информация за възможни последващи трусове.

Към момента все още не е ясно кога новата услуга ще започне да действа, но се предполага, че това ще стане в скоро време.

Функцията на Гугъл за земетресения ще може да регистрира трусове с магнитуд над 2,5 по Рихтер. Информацията, която ще се предоставя пък ще бъде взета от Геологическата служба на САЩ

- реклама -