Ди Каприо предаде „Оскар“ на Марлон Брандо на съда в САЩ. Вижте защо

Холивудската звезда Леонардо Ди Каприо предаде на съда в САЩ „Оскар“, който бе получил не като награда, а като подарък от продуцентите за снимките на филма „Вълкът от Уолстрийт“. Статуетката е спечелена през 1954 година от друга легенда – Марлон Брандо.

Ди Каприо сътрудничи изцяло на американските власти в разследването на мащабното присвояване на средства в Малайзия, с които е бил финансиран включително филмът „Вълкът от Уолстрийт“, се казваше в съобщение, публикувано още миналата година от неговата фондация.

В края на юли 2016 година американските власти предприеха съдебни действия с цел да бъдат върнати стотици милиони долари, източени от малайзийски държавен фонд за развитие.

Според тях около 100 милиона долара са били използвани от Риза Азиз, доведения син на малайзийския премиер, за телевизионното студио „Ред гранит“ (Red Granite Pictures) което е финансирало изцяло филма на режисьора Мартин Скорсезе от 2013 г. „Вълкът от Уолстрийт“. Ди Каприо получи 25 милиона долара за главната си роля в кинопродукцията.

Тогава американското министерство на правосъдието обяви, че иззема всички бъдещи приходи от филма, който осигури около 400 милиона долара.

Ди Каприо подкрепя напълно всички усилия, за да възтържествува справедливостта в тази афера. Тогава актьорът се е свързал незабавно с министерството с молба да бъде установено дали самият той или природозащитната му фондация не са получили подаръци или дарения, свързани със скандала.

„Оскар“-ът на Брандо е сред тях.

- реклама -