125 машини чистиха основни булеварди в София през нощта

125 машини- снегопочистваща техника са работили през изминалата нощ в столицата. Извършени са обработки със соли против заледяване във всички райони на София. Обработени са пътните платна на улици, по които се движи масовият градски транспорт, главни улици за районите, както и част от вътрешнокварталните улици. Почистени са иобщинските пътищата между населените места в районите „Панчарево“, „Витоша“, „Нови Искър“, “Банкя“ и „Овча купел“ , участъците на Южната дъга и Самоковско шосе. Опесъчени са пътищата в природен парк „Витоша“ – Бояна- Златни мостове и Симеоново- Алеко . Почистват се спирки и подходи към подлезите в града.

Екипи на Столичния инспекторат са извършили обходи на критичните места в града и контрол по изпълнението на дейностите, съобщи пресцентъра на СГО.

Към момента се изпълняват всички курсове на масовия градски транспорт.

Напомняме на водачите на моторни превозни средства да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили, както и да шофират със съобразена със зимните условия скорост. Напомняме на управителите на търговски обекти и офиси, както и на етажна собственост да почистят прилежащите към сградите им тротоари.

- реклама -