Още герои от Лондон! Спасяват хора от терористите с цената на живота си (ВИДЕО)

Испански медии публикуваха видеозапис, на който се вижда как управител на ресторант в Лондон барикадира входа на заведението си и успешно отблъсква един от нападателите, съобщават Daily Telegraph.

При създалата се паника роденият в Испания Серхио Фариняс приютява цивилни в своя ресторант, след което блокира опита на един от терористите да нахлуе вътре. Не след дълго полицията се намесва и неутрализира нападателя. В интервю за испанския вестник Diario De Pontevedra Фариняс хвали адекватната и бърза намеса на органите на реда.

Полицаите действаха свектавично бързо. В рамките на 3 минути терористите бяха заобградени. Започнаха да стрелят по нападателите, едва когато те наръгаха един човек пред ресторанта ми. До този момент се колебаеха, защото терористите изглеждаха, сякаш имат взривни устройства по телата си“, разказва Фариняс. Испанецът казва също, че последиците са можели да бъдат много по-тежки, ако атаката беше през деня.

Румънски готвач се оказа един от героите по време на терористичната атака в Лондон.

Флорин Морариу обаче е проявил самообладание.. Неговата пекарна се е намирала на улицата, където е станала атаката. Той е успял да удари с щайга по главата един от нападателите, а след това е прибрал 20 изплашени хора в магазина си.

„Наблюдавах през прозореца какво става, защото навсякъде тичаха хора. Имаше голяма паника. Когато видях как нападатели намушкват хора, първоначално замръзнах. Видях как полицията хвърля гранати. По високоговорители призоваваха хората да бягат.“
Тогава излязох и видях един от нападателите. Взех една щайга и го уцелих с нея по главата. Видях много отчаяни хора. Прибрах ги в пекарната и заключих вратите. Не очаквах да съм герой.

- реклама -