детските надбавки

Няма да спират детските надбавки на работещи родители

Детските надбавки на работещи родители няма да бъдат спирани. От министерството на труда и социалната политика обявиха, че не планират промени в Закона за семейните помощи за деца, отнасящи се до помощите за деца и родители.

Така те опровергават появилата се вчера информация, че добавките за работещи родители ще бъдат спрени. От министерството не само подчертават, че няма да има промяна в регламента на предоставянето им, но също така напомнят, че от 1-ви юли границата за достъп до семейни помощи за деца ще се увеличи от 350 лв. на 400 лв. Това ще позволи на повече родители да получат подкрепа за своите деца.

Според МТСП някои медии са интерпретирали неправилно изказването на социалният министър Зорница Русинова, която вчера заяви във Враца, че се готвят мерки, които да стимулират по-ранното завръщане на работа на майките с високи доходи.

Зорница Русинова
Социалният министър няма да спира помощи, а иска да стимулира бързото връщане на работа след майчинство

„Министър Зорница Русинова обяви, че планира промени в Кодекса на труда. Тези намерения нямат никаква връзка с достъпа и реда за получаване на детски добавки от правоимащите семейства, а ще създадат по-добри условия за съвместяване на личния с професионалния живот на работещите родители.“ – уточняват от социалното министерство.

- реклама -