Истанбул

Полицейски автобус е бил мишената на атентата в Истанбул

Полицейски автобус е бил мишена на бомбата, която избухна в центъра на Истанбул, съобщи Си Ен Ен Тюрк. Експлозията станаа вчера по време на сутрешния час пик близо до автобусна спирка в квартал Везничилер.

Дванадесет вече са жертвите на нападението. За съжаление, нощес от раните си почина още един мъж. Десетки остават в болниците в критично състояние. Повечето от тях са служители на реда. Властите призоваха за доброволно кръводаряване.

Истанбул

Министерството на външните работи няма данни за българи, пострадали в атентата в Истанбул, съобщи министър Даниел Митов в профила си във „Фейсбук“. Вчера беше съобщено за два български автомобила в района на експлозията.

Външният ни министър призова: българските граждани, когато пътуват, особено сега по време на летните почивки, първо да се информират добре за ситуацията в страната, в която отиват или в страната, през която ще преминават. И ги съветвам да използват услугата на българското МВнР на уебсайта ни, която е в рубриката „Пътвам за“. Това ще отнеме много малко време за регистрация, но на нас, и на българските мисии в чужбина помага много при извънредни ситуации“, писа още министър Митов.

- реклама -