интелигентност интелект

12 признака за интелигентност, които ще ви шокират

Някои ги наричат признаци, за други те са странични ефекти. Все едно- интелектът не е перфекционизъм във всичко. Ето защо тези съпътстващи признаци могат да ви изненадат, защото интелигентните хора са:

1.Те са небрежни, разхвърляни

Изследване, направено от експерти от University of Minnesota, твърди, че нежеланието да се подрежда е знак, че умът е зает с по-важни неща.

Проучването твърди, че безпорядъкът развива творческото мислене. Перфектният ред, напротив, пречи на оригиналните идеи.

Така, ако бюрото ви е пълен хаос, не се тревожете и не се впускайте в обяснения и извинения.

Имате първият знак за висок интелект!

хаос бъркотия

2. Те използват стимуланти

Според проучване на National Child Development:

„Повечето от интелигентните деца във Великобритания консумират стимулиращи напитки и препарати“. Това в никакъв случай не означава, че има пряка връзка между употребата на подобни вещества в ранна възрадт и развитие на интелекта в зряла възраст.

3. Те са най-голямото дете в семейството

семейство

 

Взаимоотношенията между децата и родителите в едно семейство предопределя това, че най-голямото от децата да развие повече интелекта си. The New York Times посочва, че изследвания са установили, че първородните деца показват по- голям интелект спрямо по-малките си братя и сестри.

4. Те са девствени тинейджъри

Това е малко трики, казват специалистите, защото това да си девствен тинейджър може да означава, че твоят коефициент на интелигентност – IQ, е или над 110, или под 70.

Според  Penn State Collegian, вероятността младежите с IQ 100, например, да са правили секс е между 1,5 до 5 пъти по-голяма, отколкото тези с IQ 130.

5. Те са нощни птици

Изследване, публикувано в Psychology Today показва, че интелигентните деца са рааботоспособни „нощни птици“ в зряла възраст. Други данни сочат, че в ученическите години  децата, които учат рано сутрин имат по- добри оценки. Това, обаче, се променя когато пораснат и печелят „нощните птици“.

6. Те са леваци

Тези, които пишат с лявата ръка са по-умни от останалите. Доста се спори около това твърдение. Доказана е и връзката между начина на мислене и ръката, с която пишат хората. Лявата половина на мозъка, която се свързвас креативността, е по-развита при леваците. И още нещо- леваците са ‘divergent thinkers‘, т.е. те с лекота могат да мислят по няколко теми наведнъж.

7.Те имат циничен език

Циничен, емоционален, език без задръжки- така говорят хората с интелект.  А дали това може да се нарече богат речник?

8. Те са забавни

момиче

Учените от University of New Mexico твърдят, че хуморът е надежден знак за интелигентност.

9. Те са по- слаби

Ако детето е интелигентно, като порасне то няма да страда от затлъстяване. Странна връзка, но това показват редица изследвания.

10. Те обичат котки

Изследване на Rochester Institute of Technology през 2014 показва, че хората, които обичат котки, показавт по- добри резултати на тестовете.

cat-1373895_1280

11. Те са високи

Проучване на Princeton University твърди, че високите деца са по-интелигентни. Височината е добър индикатор – колкото по- високо е детето, толкова по- добре.

12.Те са скромни

Нарича се ефектът на Dunning-Kruger. Неинтелигентните хора преувеличават способностите си, хвалят се, самоизтъкват се.

Колкото си по-голям невежа, толкова си по- арогантен.

 

 

- реклама -