12 партии и 5 коалиции желаят да участват в президентските избори

12 партии и 5 коалиции са подали документи в ЦИК за участие в президентските избори, съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Крайният срок за подаване на документи изтече днес в 17 часа.

Партиите са: ГЕРБ, „Българска демократична общност”, „Българска социалдемокрация и евролевица”, „Балканска демократична лига”, „Единна народна партия”, „Българско национално обединение”, ДОСТ, Движение за радикална промяна „Българската пролет”, „Християн-социален съюз”, „Нова алтернатива” и „Движение за права и свободи”. От коалициите, подали документи за регистрация, са: „Движение 21 – НДСВ”, „Калфин-ПРЕЗИДЕНТ”, „Обединени патриоти”, Реформаторски блок и коалиция „Български консерватори и реформисти”.

Инициативни комитети

По отношение на инициативните комитет към момента все още тече срок за подаване на документи за регистрация, като той изтича на 26 септември.

Във връзка с референдума 4 партии, нито един инициативен комитет и 1 коалиция до този момент са подали документи. Това са „Българско национално обединение”, „Съюз за Пловдив”, „Единна народна партия и „Българска демократична общност”. А при коалициите са „Движение 21 – НДСВ”. Има и няколко инициативни комитета, но все още се обработват документи за при тях.

- реклама -