12 оптични илюзии как да изглеждаме по-стройни

12 оптични илюзии как да изглеждаме по-стройни

Лятото наближава и всеки иска да изглежда по-строен в по-оскъдните тоалети в топлото време. Всяко тяло е красиво по свой начин, но ако сте от тези, които обичат да подчертават предимствата на фигурата си и да прикриват несъвършенствата, то специално за вас представяме 12 оптични илюзии, които повишават не само вашите умения като стилист, но и вашето самочувствие.

1. Използвайте по-тъмни цветове, за да стесните най-големите части на тялото
Ако искате определена част от тялото ви да изглежда по-малка, тъмните цветове са най-добрият избор. Но това работи само ако ги комбинирате с по-светли нюанси. Това е така, защото обектите с тъмен цвят изглеждат по-малки от обектите с по-светъл цвят. Например, за да стесните горната част на тялото си, носете черна риза с бели панталони. Контрастните цветове ще направят горната част на тялото ви да изглежда по-малка от долната.

2. Вертикалните линии визуално вталяват
Когато носите вертикални райета, фигурата ви изглежда по-слаба. Но трябва да се помни, че колкото повече вертикални линии използвате в тоалета си, толкова по-издължен ще изглежда силуетът. Това означава, че трябва да избирате дрехи с малки райета с по-малко разстояние между тях. Съвет за собствениците на големи бедра – носете панталони и поли със странични ленти: така линиите ще отклонят вниманието от тази област.

3. Хоризонталните линии подчертават определена част от тялото ви
Вероятно сте чували за това, че трябва да избягвате хоризонталните линии в дрехите. Разбира се, те могат визуално да разширят фигурата, но има и печеливш начин да ги използвате. Опитайте да поставите ивиците в определени области, за да създадете баланс по тялото. Например, ако искате бюстът ви да изглежда по-голям, то това е мястото, където трябва да се поставят райетата!

 

4. Комбинацията от ярки цветове създава илюзията за напълно различна форма на тялото

Комбинацията от контрастни цветове е тенденция, която е на мода от 60-те години на миналия век и ви позволява да създавате различни оптични илюзии. Техният принцип е, че ярките цветове, съчетани с геометрични линии, променят облика на вашия силует. За да опитате сами този подход, изберете рокли с тъмни апликации, геометрични форми и контрастни цветове.

5. Асиметричните линии са подходящи за прикриване на корема 
Диагоналните ивици карат очите да обхождат тоалета, така че използването им може да ви направи по-стройни: те издължават силуета ви. Ако коремът не е любимата ви част от тялото, този трик ще ви помогне да го прикриете.

6. Хоризонталната лента, разположена в горната или долната част на тялото ще ви направи да изглеждате по-стройни
Може да изглежда противоречиво, но поставянето на хоризонтална линия в горната или долната част на фигурата всъщност издължава силуета. Това се дължи на следното правило: колкото по-дълго погледът се движи вертикално, докато спре на хоризонтална линия, толкова по-дълго изглежда тялото. Дайте шанс на полите и роклите с голяма ярка ивица в долната част. Горнищата с този детайл на нивото на раменете също са добър избор.

7. Удължете краката си, като повдигнете талията
Подчертавайки талията с панталон или пола, вие създавате разделение между торса и долната част на тялото. Ако сте ниски, можете да създадете илюзията за напълно различни пропорции, като направите краката си да изглеждат по-дълги. За да направите това, носете панталони, шорти, поли с висока талия, като поставите колана над пъпа.

8. V-образното деколте издължава силуета
За жените, които предпочитат да не привличат вниманието към големия си бюст, си струва да се има предвид, че V-образното деколте може да окаже огромно влияние върху целия образ. Изобщо не е необходимо да е дълбоко: можете да балансирате извивките си с дискретно V-образно деколте, което ще създаде впечатление за по-издължено тяло.

9. Използвайте едър принт, за да увеличите определени части от тялото си, и малък, ако искате да ги намалите
Можете да си играете с оптични илюзии, като използвате щампи върху дрехите си. Само не забравяйте, че колкото по-голяма е щампата, толкова по-голяма ще бъде частта от тялото, върху която се намира. Препоръчително е да носите едър принт върху по-малките части на тялото, за да балансирате цялостната визия. Ако искате обратния ефект, опитайте да използвате ситен принт с малко пространство между елементите.

10. Използвайте цветове и линии, за да подчертаете талията си
Без значение колко широка е талията ви, винаги има начин да я стесните. Можете да използвате контрастни цветове на правилните места, за да подчертаете талията, например с малки хоризонтални ивици или ярки колани. Ако имате правоъгълна форма на тялото, можете да използвате други илюзии, за да създадете впечатление за тясна талия, пише rozali.com.

11. Ако имате къс торс, изберете по-дълги блузи
Когато носите контрастно облекло, автоматично създавате илюзията за хоризонтални линии по тялото си. Ако сте с малко тяло, късите топове или панталоните с висока талия могат да ви накарат да изглеждате по-ниски или дори по-широки. В този случай трябва да предпочетете блузи с дължина под пъпа. С тяхна помощ ще изглеждате по-високи, а силуетът ви ще изглежда по-дълъг. Друг съвет: забравете да пъхате ризата си в панталоните, оставете я да пада свободно над тях.

12. Отвличайте вниманието от големи части на тялото, като подчертавате области, които харесвате
Най-големият трик на модата не е да скрие недостатъците си, а да подчертае достойнствата си. Ако сте били благословени с красиви гърди, носете топове, които ги подчертават. Ако бедрата ви са най-добрата част от тялото ви, не се страхувайте да носите панталони и поли, които привличат вниманието към тях.

- реклама -