Германия представителство Кефалония акция блогърка обир грабеж офис застрахователна София

12 души загинаха при нападение на терористи камикадзе в Нигерия

Най-малко 12 души бяха убити тази вечер в Майдугури, североизточна Нигерия при самоубийствени терористични атентати, съобщиха службите за сигурност.

Четирима атентатори-самоубийци /двама мъже и две жени/ се взривиха в квартал на града към 18.00 часа местно време. 12 души и четиримата терористи са загинали при експлозиите, уточниха от Службата за справяне с извънредни ситуации в щата Борно. Ранени са 22 души, които са отведени в болница за лечение.

Първият камикадзе се е взривил сред група вярващи по време на вечерната молитва, убивайки седем души. Жена е влязла в къща и е детонирала експлозивите, които е носела. Тя е убила бременна жена и малкото й дете.

Другите двама атентатори са се взривили, преди да достигнат своите мишени. За момента сведенията за броя на жертвите малко се разминават, тъй като според говорителя на полицията на щата Борно, убитите са 14, а ранените – 29.

Незабавно са мобилизирани службите за сигурност в града, за да осигурят безопасността и реда.

Смята се, че атентатите са дело на екстремистката ислямистка групировка „Боко Харам“, която обикновено не поема отговорност при атаките, но начинът на действие на атентаторите говори в полза на тази хипотеза.

От своето създаване преди 8 години „Боко Харам“ е причинила смъртта на най-малко 20 000 души основно в Нигерия, но също и в съседните страни Камерун, Нигер и Чад.

- реклама -