СГС

СГС решава в срок за регистрацията на ДОСТ

Софийски градски съд (СГС) ще се произнесе в срок за регистрацията на ДОСТ. Според Лютви Местан това ще се случи в рамките на 2 седмици.

Лидерът на партията отказа да коментира въпроса какво би означавало един евентуален отказ да бъде регистрирана партията.

„Позволете ми да не правя коментар сега. Не бих могъл предварително да разгръщам хипотеза какви биха били нашите действия при едно или друго решение на съда. Нито съм в състояние да ги предпоставям, по две причини: първо от уважение към българския съд и второ – по принцип не е редно да се изграждат хипотези върху хипотези”, посочи той.

От ДОСТ бяха категорични в искането си още СГС да впише партията им в регистъра на политическите партии.

„Направи впечатление, че прокуратурата, която прави преглед на всички документи на учредителния акт по отношение на конституционно съобразност и законосъобразност, също представи категорично становище, че с представените документи и писмени доказателства, ние сме покрили всички изисквания на Закона за политическите партии и има предложение до съда партията да бъде регистрирана”, каза още Местан.

Заседанието на съда днес беше кратко, а самият Местан сподели, че за него в влезнал спокоен и уверен, че са представили изрядни документи.

- реклама -