11-годишно момче, тормозено заради Тръмп, специалeн гост на речта на президента

Речта на Доналд Тръмп приспа 11-годишното момче.

Джошуа Тръмп, единадесетгодишно момче от Уилмингтън, щата Делауеър, беше сред специалните гости на обръщението на президента Доналд Тръмп към нацията.

Въпреки че момчето няма никаква връзка с президента, заради фамилията му, съучениците на Джошуа го тормозели, наричайки го „идиот“ и „глупак“.

Подигравките са започнали в края на 2015 г., когато Доналд Тръмп обявил намерението си да се кандидатира за президент.

След като установили, че синът им е тормозен, родителите на Джошуа го отписват от училище и го обучават в домашни условия, докато момчето не постъпва в средно училище. Но тормозът продължава и там.

„Той казва, че се мрази за това, ненавижда фамилията си, чувства се гадно през цялото време,“ съобщи преди време майката на Джошуа пред репортери.

Когато научили за историята на Джошуа президентът Тръмп и първата дама го поканили на речта в Конгреса.

Така той стана един от 13-те специално поканени души на обръщението на президента на САЩ към нацията.

Изявлението на Тръмп обаче не впечатлиха Джошуа, който беше се унесъл в дрямка на стола си.

Други от поканените от президента и Първата дама бяха оцелял от стрелбата в синагогата в Питсбърг. Също така и млада жена, която се възстановява от дълготрайна злоупотреба с наркотици, семействата на двойка, които миналия месец загинаха при стрелба. Твърди се, че извършителят е нелегален имигрант.

Конгресмените също имат право да поканят гости. Чрез списъка си с гости те отправиха и скрито послание към Тръмп.

Сред гостите се открояваха бивши служители на голф клуба на Тръмп, работили там, когато са били без документи. Майка и дъщеря от Гватемала, които са били разделени близо два месеца на южната граница миналата година заради политиката за разделяне на семействата на незаконните имигранти.

Някои демократи поканиха транссексуални ветерани в отговор на забраната за транссексуални да служат в армията.