11 години затвор за мъж убил жена си, искала да се разведе с него

Присъда от 11 лишаване от свобода за 64-годишния Ненчо Найденов, който уби съпругата си в треклянското село Косово, постанови Окръжен съд-Кюстендил. Убийството е извършено в края на март миналата година. Найденов е признал вината си. Той е извършил убийството с желязна вила.

Двамата имали конфликти по финансови въпроси. Ненчо заминал да работи в чужбина и изпращал на жена си пари. В последствие от едната си дъщеря научил, че съпругата му злоупотребява със средствата, които мъжът изпращал. Ненчо се прибрал в новопостроената с парите от гурбет къща. Не след дълго съпругата му заявила, че иска да се разведат заради постоянните караници, свързани с парите. Жената поискала защита по силата на Закона за защита от домашното насилие. На 27.03.2018 г. въжът получил ограничителна заповед.

Три дни по-късно мъжът отишъл при съпругата си, тя подала сигнал на тел. 112. Докато полицията пристигне жената била мъртва.

Извършената съдебномедицинска експертиза е установява, че смъртта на жената се дължи на тежката черепно-мозъчна травма, довела до остри нарушения на дихателната и сърдечно-съдовата дейност с последващото им спиране.

 

- реклама -