Кунева

Партията на Кунева ще има нов лидер през есента

„Движение България на гражданите“ ще има нов председател през есента“

Това е заявила след Националния съвет на ДБГ, състоял се в Банско, лидера в оставка Меглена Кунева, съобщиха от партията.

„Щастлива съм, че има младо поколение, което да поеме щафетата, а с подкрепата на всички от Националния съвет съм убедена, че ДБГ ще продължи да се развива и да бъде силен глас на непредставените в парламента избиратели“

Националният съвет на „Движение България на гражданите“ е започнал процедура и е определил правила за свикване на национално събрание за избор на нов лидер.

Дотогава ДБГ ще се представлява от заместник-председателите на движението. Националният съвет е поставил пред тях задачата да поддържат връзка с местните структури и да подготвят пътна карта за развитието на ДБГ, която да представят на следващото заседание на националното ръководство.

Времето ще покаже стабилността на бъдещия кабинет

„Дали е стабилно, или не очертаващото се правителство, времето ще покаже“, заявила пред съпартийците си Кунева. Те обаче нямало да „гледат безучастно какво се случва, а ще поставят на дневен ред въпросите, които вълнуват българските граждани по места и на национално ниво“.

- реклама -