непотизъм

Германски министър нападна Иванка: Присъствието й в Белия дом е непотизъм

Германският външен министър Зигмар Габриел критикува ролята на Иванка Тръмп като съветник на баща си в Белия дом, описвайки го като форма на „непотизъм“.

„За мен има неща, които си остават странни, като например посещението на дъщеря му в Германия, което се разглеждаше почти като световно събитие, докато смесицата от политика със семейството и бизнеса ни напомня вместо това за непотизъм и нещо невъобразимо тук“, каза Габриел.

Меркел обаче я харесва

5457372

Или поне така изглежда привидно. Двете бяха забелязани да си говорят по време на визитата на Канцлера в САЩ неотдавна. След което Ангела Меркел покани президентската дъщеря на срещата на върха на жените, която се проведе в Берлин тази седмица.

„Винаги ме притеснява, когато членове на семейство, които никога не са били избрани, се появяват изведнъж като официални представители на държавата и се третират почти сякаш са членове на кралско семейство“, каза Зигмар Габриел в интервю, публикувано в събота в немската регионална медийна група Funke.

Любимата дъщеря на Доналд Тръмп

Иванка Тръмп, бивш модел, която започна своя модна линия, работи за компанията на баща си милиардера Доналд Тръмп и сега има офис в Белия дом. Тя е обвинаявана в Съединените щати, че се възползва от непотизма.

5457481

Съпругът й Джаред Къшър също е сред най-близките съветници на американския президент. Според източници от Белия дом, младата двойка имала изключително силно влияние върху Тръмп и неговите решения като държавен глава.

- реклама -