Джаки

Стриктният режим на Джаки Кенеди – само 600 калории на ден!

Джаки Кенеди е имала немислимо строг хранителен режим, който е спазвала през целия си живот. Това разкрива в книгата си „Момичето на Джаки“ Кати Макоън, която е била дългогодишна асистентка на бившата първа дама.

67676576

Фината съпруга на Джон Кенеди държала да е изключително слаба – нещо, което наричала „социална фигура“, намеквайки, че за да бъде приета добре в обществото, една жена трябва да е в безупречна форма.

Това разбира се й коствало огромни лишения – дневното меню на бившата първа дама рядко надхвърляло 600 калории.

Медиците: 2,018 калории трябва да приемат активните жени на средна възраст

Джаки имала свой персонален готвач, който стриктно изчислявал калорийната стойност на всичко, което слагал в чинията на съпругата на Кенеди.

Обикновено деня й започвал с твърдо сварено яйце и чай, за обяд хапвала обезмаслено сирене с пресен плод, а вечерта варено пиле или риба със салата или зеленчуци на пара.

В редките случаи, когато си позволявала нещо за удоволствие – това било натурално кисело мляко без захар или плодове. Все пак сътрудничката на бившата първа дама споделя, че я е виждала няколко пъти да яде тайно сладолед в кухнята – директно с лъжица от кутията.

„Тя никога не пускаше светлините в кухнята, защото не искаше никой да знае, че е там и се е отдала на изкушението наречено храна“, разказва Макоън.

Джаки стигнала до там, че спряла кредитните карти на дъщеря си Каролин, когато видяла в месечния отчет, че си е поръчвала двойна порция ребърца с барбекю сос. Активирала сметките едва когато девойката обещала да я придружава по време на редовния й джогинг в Сентръл Парк.

22333

Джаки започнала да се храни солидно, когато разбрала, че е болна от рак

Приятел на Кенеди споделя пред Harper’s Bazaar, че когато някой се оплачел от глад, Джаки вадела от елегантната си чантичка нарязани на пръчици моркови и казвала: „Ето, това ще ти помогне.“

Когато в последната година от живота си се разболява от рак, приятелите на Джаки Кенеди разбрали, че нещо е на ред, след като тя започнала да яде постоянно сладки неща, които преди това били нейн „смъртен враг“.

„Веднъж обядвахме в прочут ресторант в Ню Йорк. След като приключихме с основното, дойде сервитьор с поднос десерти. Предположих, че Джаки ще го отпрати както винаги правеше“, разказва нейн сътрапезник.

„Ако докоснеш само един от тях ще те наръгам с вилицата“, казала Джаки преди да изяде всичките 6 сладкиша.

Тогава всички на масата разбрали, че времето на морковените пръчици било свършило, а на приятелката им й оставало още малко.

- реклама -