сн. БГНЕС

108-ма вечер на антиправителствения протест

Протестиращите се събраха за 108-и път в центъра на София на антиправителствен протест. Недоволните граждани отново се събраха в триъгълника на властта – между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом. Исканията на протестиращите остават без промяна – оставка на правителството на Бойко Борисов, оставка на главния прокурор, честни избори.

Днес имаше протест и в Благоевград, на него присъстваше адв. Николай Хаджигенов от Отровното трио.

сн. БГНЕС

Скандирания „Оставка“ огласиха по обяд днес площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград. „В Благоевград съм, за да науча от първа ръка къде, какво се случва, за да предприемем евентуално някакви съпротивителни и мирни действия. Всяко законно действие за сваляне на това корумпирано правителство е добре дошло“, каза адв. Хаджигенов.

„По малките градове хората са малко, защото в тях цари средновековен феодализъм, поради тази причина от цялата страна се събират в София, за да се смесят с тълпата, това е чудесно, защото всеки един от тях взема искрица от този огън, който сме запалили на площада и го разпространява тук, на място”, каза Хаджигенов.

Според него ключът към унищожаването на корупцията е чистка в съдебната система, основният проблем в нея е прокуратурата.

„Съдът, макар и не особено и бързо, все пак работи. На него се дължи илюзията за свобода и демокрация у нас“, категоричен бе адвокат Хаджигенов.

- реклама -