ЕС

Българите ще работят и пътуват за Великобритания, както до сега

Българите ще работят и пътуват за Великобритания, както до сега. Това съобщи посланика на Нейно британско величество у нас Ема Хопкинс.

Тя се срещна с  министъра на външните работи Даниел Митов.

„Отношенията между нашите страни имат дългогодишна история – съществуват преди Европейския съюз и ще продължат да се развиват и при актуалната ситуация в Европа”, подчерта британският посланик, цитирана от пресслужбата на МВнР.

БългаритеЕма Хопкинс изтъкна, че на този етап статуквото ще се запази и българските граждани ще могат да се възползват от свободното пътуване и условията за работа, както и до сега.

„Уважаваме волята на британските граждани, но не можем да не изпитаме разочарование, че една държава със значителен принос към европейските политики, поема по различен път. За нас е важно да се съсредоточим върху това, което предстои и да намерим най-правилния подход за продължаване на сътрудничеството ни”, каза по време на срещата Даниел Митов. Той подчерта, че Великобритания остава важен партньор на България в Европа, както и наш съюзник в НАТО и другите международни организации.

- реклама -