Даниел Митов

Митов: Сънародниците ни във Великобритания основателно са притеснени

Даниел Митов обяви, че сънародниците ни във Великобритания основателно са притеснени. Външният ни министър коментира, че решението за оставката на Дейвид Камерън е съвсем логично. Митов заяви, че този референдумът показва и че трябва да се преценява какви въпроси могат да бъдат поставяни на референдум и какви не. Демокрацията е за това да се взимат компетентни решения, които публиката не винаги може да прецени информирано, заяви той.

 

Правителството ни ще излезе с ясна позиция. Ние сме длъжни да не позволим да не се получи ефект на доминото в ЕС. Популистите, според него, е важно да не надделеят над здравия разум, а популистите на Острова вече са започнали да се отричат от обещанията си.

Резултатът от референдума във Великобритания предизвика дълбоко разочарование. Практически ставаме свидетели на една нация, разделена на две – дали да бъде член на ЕС или не. Според Митов, това разделение ще се отрази на самата Великобритания, но и на ЕС.

Митов ще представи в парламента позицията на правителството. Рано е да се говори каква трябва да бъде позицията на обединена Европа. Този дебат ще се проведе във всяка страна поотделно.
- реклама -