105-килограмова плодово-зеленчукова торта за слоницата Тромпита

Тромпита – достопочетната слоница и главна атракция на зоопарка в Гватемала, отпразнува в неделя 57 години.Тортата от плодове и зеленчуци тежеше 105 кг, предаде АФП.

Животното с най-дебелата кожа достигна тази възраст в събота, но зоопаркът искаше да отпразнува рождения ден с повече посетители – предимно деца – и избра неделния ден.

Азиатските слонове живеят средно 48 години и 57-те са вече достойна възраст за Тромпита.

Родената в плен Тромпита е е много нежна, умее да играе футбол и дори свири на хармоника, разказва Ромео „Тарзан“ Лопес – дресьорът, който се грижи за нея от 50 години. Той също е на 57 и я познава от дете, когато е играела в цирка, преди да се пенсионира и премине към спокойните и мирни дни в зоологическата градина.

В неделя в тортата нямаше нито шоколад, нито генуезки мек блат, но съдържаше в големи количества банани, ябълки, царевица, пъпеши, дини и други плодове и зеленчуци. Преди да я поднесат слоницата получи „прегръдка“ от „Тарзан“

Обитателка на зоопарка в Гватемала от 2008 година Тромпита бързо става негова емблематична фигура, особено след смъртта през тази година на Мокосита – другата женска слоница, която живее там от … 53 години.

- реклама -