Расте броя на жертвите на катастрофиралия алжирски самолет (ВИДЕО, СНИМКИ)

Расте броя на загиналите в катастрофиралия днес в Алжир. Военнотранспортен самолет Ил-76 катастрофира и всички пътници, които са военни са загинали. По различни данни те варират от 105 до 257 души.

Жертвите на катастрофата на военно-транспортния самолет Ил-76ТД в Алжир са 181 души, съобщава ТАСС.

Говорител на алжирската Гражданска защита заяви, че има оцелели пътници, които са силно обгорени от запалилия се корпус след падането на самолета.
Сред загиналите има 26 членове на подкрепяния от Алжир „Фронт Полисарио“, борещ се за независимостта на Западна Сахара, смятана от Мароко за част от неговата територия.

На мястото на катастрофата работят над 300 спасители, предаде БТА.

Говорител на Гражданска защита каза, че самолетът е трябвало да направи междинно кацане в Тиндуф, Югозападен Алжир, където живеят много бежанци от съседна Западна Сахара – спорна територия, анексирана от Мароко, предаде Асошиейтед прес.
По данни на осведомителната агенция Алжери прес сервис (АПС) самолетът е пътувал за селището Башар в югозападен Алжир. Ил-76 – произвеждан в Съветския съюз и Русия, е паднал в нива минути след излитането от летището на военната база в Буфарик южно от столицата Алжир. Веднага след катастрофата машината е избухнала в пламъци.

- реклама -