влак

1000 лв. гаранция за нападателя с нож, който наръга мъж във влака

Районна прокуратура – Ихтиман води разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда във връзка с нападението с нож във влака София – Бургас.

Инцидентът стана малко след полунощ в събота срещу неделя. Сигналът за инцидента бил подаден от началника на влака на телефон за спешни повиквания 112.

Пострадалият 33-годишен мъж е пътувал в едно от купетата на четвърти вагон, където между него и другия пътник – възникнал скандал заради вдигнати крака. Вследствие на конфликта втория нанесъл на мъжа удар с нож в областта на корема. Пристигналият на място екип на Спешна медицинска помощ е констатирал, че пострадалият е с прободна рана. Мъжът е бил транспортиран до болница в столицата и настанен в отделение по хирургия без опасност за живота. Разследващият полицай е провел разпит на пострадалия в лечебното заведение.

Извършителят на деянието – 65-годишният Б.С., е направил самопризнания. Бил е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Той не е криминално проявен, неосъждан. Той е привлечен към наказателна отговорност за извършено престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Понастоящем спрямо обвиняемия е определена мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 1000 лева.

Работата по делото продължава. Предстои да бъдат извършени разпити на свидетели и назначени съдебномедицински експертизи.

- реклама -