1000 г. затвор за „потентен” турски телевизионен проповедник

Турски телевизионен проповедник, който на екран е заобиколен с оскъдно облечени жени, беше затворен в понеделник на повече от 1000 години за сексуални престъпления, съобщиха местни медии.

Аднан Октар проповядваше консервативни възгледи, докато жените, които той наричаше „котенца“ – много от които изглежда бяха преминали пластични „подобрения” – танцуваха около него в телевизионното студио.

64-годишният проповедник беше задържан през юни 2018 г. като част от действията срещу неговата група от отдела за финансови престъпления на полицията в Истанбул. Той беше осъден на 1075 години за престъпления, включително сексуално насилие, сексуално малтретиране на непълнолетни, измами и опит за политически и военен шпионаж, съобщи частната телевизия на NTV.

По случая са били съдени 236 заподозрени, 78 от които са арестувани, съобщава Анадолската агенция. на съдебните заседания бяха представени необичайни подробности и твърдения за сексуални престъпления.

През декември Октар каза на председателстващия съдия, че има близо 1000 приятелки.

„В сърцето ми има преливаща любов към жените. Любовта е човешко качество. Това е качество на мюсюлманина“, каза той по време на друго изслушване през октомври.

Той добави по друг повод: „Изключително потентен съм.“

Октар за пръв път привлича вниманието на обществеността през 90-те години, когато е лидер на секта, която е заловена в множество секс скандали. Неговият онлайн телевизионен канал A9 започна да се излъчва през 2011 г., като предизвика осъждане от религиозните водачи на Турция.

Една от жените в процеса, идентифицирана само като CC, каза пред съда, че Октар нееднократно е злоупотребявал с нея и други жени. Някои от жените, които той е изнасилил, са били принудени да пият противозачатъчни хапчета, каза CC пред съда. Запитан за 69 000 противозачатъчни хапчета, намерени в дома му от полицията, Октар каза, че те се използват за лечение на кожни разстройства и менструални нарушения.

Той също така отхвърли всякакви връзки с групата, ръководена от базирания в САЩ мюсюлмански проповедник Фетхулах Гюлен, когото турските власти обвиняват в организирането на опит за преврат през 2016 г.

Октар отхвърля дарвинистката теория за еволюцията и е написал книга от 770 страници, наречена „Атласът на сътворението“, под псевдонима Харун Яхя.

- реклама -