роли

10 звезди, които мразят най-емблематичните си филмови роли

За да бъдеш актьор, трябва да се научиш да приемаш различни образи и поведение, а за някои роли – дори нова външност.

Дали мразят самия персонаж или славата, която им е донесъл, някои актьори наричат своите най-запомнящи се роли „проклятие“.

Вижте звездите и образите, за които става въпрос:

Кейт Уинслет

1.  Кейт Уинслет – „Титаник“

Въпреки че Кейт харесва филма, тя не се вълнува за ролята си на Роуз, когато поглежда назад.

„Когато гледам „Титаник“, за всяка сцена повтарям „Наистина ли? Наистина? Изиграла си го по този начин? Дори не мога да слушам.“, споделя Уинслет.

роли

„Благодарна съм, че сега се справям далеч по-добре. Звучи наистина самодоволно, но актьорите често са много критични към себе си. Трудно ми е да гледам персонажите си, но когато става дума за „Титаник“, просто искам да изиграя Роуз отново“, допълва Кейт.

роли2. Адам Броуди – „Кварталът на богатите“

Адам не мрази образа, който е изиграл в „Кварталът на богатите“, той просто не харесва да говори за ролята.

В интервю за Huffington Post Броуди откровено разказва, че се дразни, когато трябва да обсъжда Сет:

„Просто ми става скучно, това е всичко. Единствената причина да ме безпокои не е, че не го харесвам, просто съм изтощен да обсъждам образа на Сет.“

3. Блейк Лайвли – „Клюкарката“

Лайви споделя в интервю, че да играе толкова разглезен и проблемен характер, е било „лично компрометиране“.

„Не бих искала да съм човек, който дава кокаин на другиго, или преспива с чуждо гадже. На хората им харесва, но е лично компрометиране. Искам да оставям по-добро съобщение за останалите“, твърди Блейк Лайвли.

 

 

Меган Фокс

4. Меган Фокс – „Трансформърс“

На въпроса дали ще участва в третата част на „Трансформърс“, звездата от първите два филма отговаря:

„Разбира се. Имам предвид, че не мога да напусна филма, защото именно той даде старт на кариерата ми и отвори толкова много врати пред мен. Но не искам да правя фалшиви комплименти. Хората знаят, че това не е филм със силна актьорска игра.“

Тя дори нарича Майкъл Бей „кошмар“, като добавя, че я е принуждавал да мие неговото Ферари и да посещава солариум.

роли5. Шая Лабъф – „Индиана Джоунс“

Носителят на наградите „Еми“ и „БАФТА“ играе ролята на Мът Уилямс в „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“ от 2008-ма година.

„Чувствах се сякаш съм съсипал наследство, което хората обичат и пазят“, споделя Лабъф. „Отивах при люлеещи се маймуни и други такива неща и обвинявах Стивън Спилбърг. Но актьорската работа е да накараш неживото да оживее и да „работи“ за хората. А аз просто не можех. И това е моята вина.“

роли

роли6. Зак Ефрон – „Училищен мюзикъл“

Ние може да харесваме Трой Болтън, но Зак определено не му е фен.

„Връщам се назад, поглеждам себе си и все още искам да сритам този човек“, разказва Ефрон за Men’s Fitness. „Той прави готини неща с готини хора, но имам предвид, че той все още е онова смотано хлапе от „Училищен мюзикъл““, допълва Зак за себе си.

Семейство Клуни

7. Джордж Клуни – „Батман и Робин“ 

Дори Джордж Клуни не харесва всички филмови роли, които приема. Седемнайсет години по-късно, той продължава да съжалява за участието си в „Батман и Робин“.

„По онова време мислех, че това е невероятна стъпка в актьорската ми кариера. Не беше“, признава Клуни.

Даниел Крейг
Даниел Крейг

8. Даниел Крейг – „Джеймс Бонд“

Даниел Крейг без съмнение е изтощен от снимките на „Джеймс Бонд“. На въпрос дали би продължил с ролята на Агент 007 през 2015-та година, Крейг отговаря:

„Сега? Предпочитам да счупя тази чаша и да си прережа китките. Не, не и в този момент. Вече го преживях, приключихме. Всичко, което искам сега, е да продължа напред.“

9. Даниел Радклиф – „Хари Потър и Нечистокръвният принц“

Радклиф признава пред Playboy, че не харесва да гледа филма от 2009-та година, защото:

„Просто не съм добър в ролята си. Мразя я. Играта ми е монотонна и скучна. Каквото и да правех, просто не се получаваше. Най-добрият ми филм е петият – „Хари Потър и Орденът на Феникса“ (2007), защото забелязвам прогрес.“

роли

роли10. Харисън Форд – „Блейд Рънър“

Освен премиерния за 2017-та година „Блейд Рънър 2049“, през 1982-ра година излиза оригиналният „Блейд Рънър“, за който Харисън Форд споделя, че не харесва.

„Не харесвах филма по един или друг начин. Играех детектив, който нямаше какво да разследва. По отношение на това как съм свързан с материята, бих го нарекъл трудно. Някои елементи просто бяха глупави“, разказва Форд.

Източник: Marie Claire

- реклама -