щастливи

10 трика как да бъдем щастливи веднага

Щастието идва, когато започнем да се фокусираме върху положителните аспекти на живота. Независимо дали става въпрос за важни и големи събития или за нещо толкова малко като красиво цвете или нечия усмивка, буквално всяко нещо може да се превърне в катализатор за щастие.

Как обаче можем да създадем положителни преживявания за себе си? Оказва се, че има прости съвети, които можем да следваме, така че да стимулираме позитивното си мислене и да се почувстваме по-щастливи незабавно.

1. Започнете сутринта с положителни утвърждения

Погледнете се в огледалото и избройте всички неща, които харесвате у себе си. В началото може би ще се чувствате глупаво, но колкото по-настоятелно водите този разговор със себе си, толкова по-лесно ще откривате малки неща, които ви направят щастливи.

2. Слушайте „щастлива” музика

Пуснете си нещо оптимистично, което да ви зареди с енергия и добро настроение. Музиката е изключително мощен инструмент за оправяне на нагласата към света.

3. Фокусирайте се върху дишането

Работата обикновено е най-големият източник на стрес в нашия натоварен живот. Ако сте претоварени или обезсърчени от всичко, което трябва да свършите, отделете малко време за релаксация. Затворете очи и направете 8 дълбоки вдишвания и издишвания. Ще откриете, че това фокусиране върху бавното и дълбоко дишане освобождава ендорфини, които намаляват стреса.

4. Научете нещо ново

Изберете си нещо, от което наистина се интересувате, и отделете няколко минути за него в рамките на деня. Купете си книга по темата или разгледайте статии в интернет. Трябва да сте сигурни, че сте избрали нещо, което самите вие искате да научите, а не нещо, за което другите хора ви казват, че трябва да ви е интересно.

5. Изгледайте смешно видео

Направете почивка от стреса, за да изгледате някое смешно видео в интернет. Това ще оправи настроението ви и ще ви разтовари от стреса.

6. Излезте на кратка разходка

Разходката може да бъде вдъхновяваща и зареждаща, тъй като със сигурност ще ви откъсне физически от средата, в която изпитвате стрес. Да бъдеш навън създава усещане за свобода и благополучие, несравнимо с нищо друго. Когато се върнете след това, ще имате много по-голямо желание да работите.

7. Направете комплимент на някого

Забелязали ли сте начина, по който очите на хората светват, когато получат комплимент? Като автор на комплимента, вие сте подарили мъничко щастие на някого и това със сигурност ще ви накара да се почувствате добре! Това е нещо толкова просто, а резултатите веднага са налице.

8. Гледайте снимки или видеоклипове на сладки животни

Предизвикателство е да не се усмихнете, докато гледате малко сладко кученце или коте. Такава е реакцията на всички, така че просто опитайте!

9. Кажете на близък човек, че го обичате

Често в натоварения ден не ни остава време да се видим с близките си хора и да поговорим с тях. Отделете няколко минути да се поинтересувате как са и просто им припомнете, че могат да разчитат на вас.

10. Насладете се на храната или напитката, която обичате

Не забравяйте, че е добре да се поглезите от време на време. Купете си любимото капучино, насладете се на перфектния десерт или пийнете чаша хубаво бяло вино в компанията на любимите ви сирена. Не прекалявайте обаче с количествата, за да не постигнете обратния ефект.

- реклама -