туризъм

10-те туристически дестинации, на които е най-вероятно да ви ограбят

Когато пътувате в чужбина, едно от най-важните неща е да си пазите джобовете. Дори и да сте запознати с начина на действие на обирджийте във вашата страна, навън те действат различно и могат да ви изненадат. Сайтът за пътешественици „TripAdvisor“ състави списък с топ 10 на градовете, в които е много вероятно да ви оберат ако не сте внимателни.

Барселона, Испания

Там грабежите се практикуват като спорт. Над 7,5 млн. туристи посещават ежегодно града по данни на „Barcelona Turisme”. Лас Рамблас, известната пешеходна улица и популярна туристическа атракция е мястото, на което трябва да бъдете особено внимателни.

Рим, Италия

Пълен с исторически забележителности и културни горещи точки, Рим привлича милиони туристи всяка година. За съжаление, докато се снимате пред Колизеума лесно може да останете без телефон, фотоапарат или портфейл.

Прага, Чехия

Тълпи от хора по тесните калдъръмени улички всяка година остават без ценните си вещи.

Мадрид, Испания

Вторият испанския град в списъка. Мадрид е бързо развиващ се и забързан град. Почти всяко място в испанската столица се свързва с повишен риск от джебчии.

Париж, Франция

Най-уязвими сте около Айфеловата кула, Лувъра и метрото.

Флоренция, Италия

Aко се взирате дълго време в скулптурата на Давид на Микеланджело, шансовете да остане без портмоне са огромни.

Буенос Айрес, Аржентина

Tук използват специален номер, известен като „номерът с горчицата”. Опитните джебчии ви нацапват с малко горчица по рамото, за да изглежда сякаш е птича работа, а непознат приятелски глас предлага да ви почисти. Дръжте внимателно чантата си, за да избегнете опасността да останете без телефон.

Амстердам, Холандия

Градът е известен като спокоен и приятелски, но това не означава, че сте в безопасност.

Атина, Гърция

Гръцката столица е пълна с открити паметници и забележителности, което означава много малко сигурност в най-натоварените места.

Ханой, Виетнам

Старата част на града е изпълнен с исторически паметници и завладяваща архитектура, удобна за джебчиите и опасна за разсеяните туристи.

- реклама -