Момоа

10 смайващи факта за Джейсън Момоа

Джейсън Момоа бе обявен неотдавна за най-красивия мъж в света. Вероятно сте го гледали в десетки филми, където високия близо 2 метра актьор само с един поглед разтуптява женските сърца. Но, със сигурност има доста неща за него, които не знаете. Ето ги и тях:

Джейсън Момоа е роден в Хаваи

Макар, че е израснал в щата Айова, САЩ. Бащата на актьора е истински хаваец, а майка му американка.

Кариерата му започнала като модел

През 99-та печели титлата „Модел на годината“ в Хаваи. Тогава бъдещия актьор бил само на 19. Но, голямата му мечта била киното и не след дълго тя се сбъднала…

Играе в „Спасители на плажа“

Момоа участва в последните два сезона на известния сериал. Тогава снимките са преместени от Ел Ей, и сагата получава името „Спасители на Хаваи“.

Още като дете се зарича, че ще се ожени за Лиза Бонет

Джейсън бил на 7 или 8, когато заявил на майка си, че един ден това ще бъде неговата жена. По това време актрисата участвала в популярното тв шоу „The Cosby Show“. Днес Лиза е на 51, а Момоа на 39. Двойката има две деца – 10-годишната Лола и 8-годишният Накоа-Уолф, които носят хаваиски имена.

Той е доведен баща на дъщерята на Лени Кравиц

На практика актьорът участва в отглеждането на Зоуи Кравиц, която го нарича „татко мечо“. Той е с майка й Лиза Бонет от 2004-та. Преди това Лиза е била женена за кратко за певеца.

Учил е морска биология

Колко подходящо за „Аквамен“. Но, Момоа така и не завършва образованието си в Айова, защото по това време решава да се върне при баща си на Хаваите. Все пак актьорът казва, че е завинаги свързан с природата. Като апел за опазване на околната среда неотдавна Джейсън обръсна 7-годишната си брада.

От къде му е емблематичния белег над веждата?

Малко преди да започне снимките на „Игра на тронове“, Джейсън се сбил в бар.

В суматохата някой разбил в челото му чаша и му отворил огромна аркада. Наложило се да му направят 140 шева. Но, вместо да се опита да прикрие белега, Момоа започнал да го подчертава, превръщайки го в своя запазена марка.

Джейсън Момоа е човека, облякъл последната дреха, сътворена от Карл Лагерфелд

Това се случва по време на последните „Оскари“. Буквално дни преди да почине, от италианската модна компания „FENDI“ пращат на Момоа моделите на два смокинга, които са излезли изпод ръцете на покойния Лагерфелд. Единият актьора облича на церемонията по награждаването, а други на последвалото парти на „Vanity Fair“.

Отрязал си растите, защото му причинявали главоболие

Когато получил ролята в „Старгейт Атлантис“, продуцентите настояли Момоа да се подстриже, но той отказал. Така неговите расти стават емблематични за героя му във филмовата поредица. Но, в края на четвъртия сезон те били станали толкова тежки, че от тях Джейсън имал постоянно главоболие. И ги отрязал, отново без да се съобрази с продуцентите. Наложило се за по-нататъшните снимки да му слагат екстеншъни…

Любовните сцени в „Игра на тронове“ били най-трудни

Като съпрузи Хал Дрого и Денерис Таргариен трябвало да снимат доста интимности в прочутия сериал. „От всички неща, които съм правил през годините, това ми беше най-трудно. Аз обичам Емилия Кларк, тя е страхотна, но сърцето ми принадлежи на моята съпруга“, споделя Момоа. След всяка заснета сцена той се извинявал дълго на колежката си…

 

- реклама -