10 -те революционни технологии за 2016 г. Част 2

6. ДНК App Store006

Онлайн магазин, който предоставя информация за вашите гени. Иновацията ще направи по-евтино и лесно да научите повече за рисковете за своето здраве и вашите предразположения.

Идеята е на компания базираната в Сан Франциско. Миналото лято са осигурени повече от  100 милиона долара за първия „App Store“  магазин за генетична информация.
Пробива на този бизнес-модел е това, че ще направи генетичната информация широко достъпна.  Вашият геном определя много неща за вас, включително и вероятността да заболеете от специфични болести.
Проектът може да декодира най-важната част от всички 20 000 гени на човек. Цената ще е около 100 долара, което е едва една пета от досегашните подобни изследвания.

Технологията ще стане достъпна: тази година

7. СЛЪНЧЕВИ СЪОРЪЖЕНИЯ

007Един от гигантите в индустрията е предвидил да вложи над $ 750 милиона в производството на слънчеви панели само за тази година. Това ще направи технологията далеч по-привлекателна за собствениците на жилища.

Технологията ще стане достъпна: следващата година

8. SLACK

008Услуга e създадена в ерата на мобилните телефони за кратки текстови съобщения. Системата е разработена като заместител на офис съобщения, известни като Slack. Тя набира все по-голяма популярност и често се описва като най-бързо развиващия се софтуер на работното място, който светът някога е виждал. Услугата надмина два милиона потребители дневно, което се случва по-малко от три години след създаването й през 2013 година.

Идеята е, че това е едно централизирано място за общуване с колегите  чрез незабавни съобщения. Организирана е в чат стаи, които намаляват времето, което се губи за изпращането на мейли. Независимо дали сте на мобилно устройство или компютър, можете да качвате файлове, да получите и обработите информацията, съхранявана в електронни таблици или други бизнес приложения.

Технологията е достъпна в момента.

9. ТЕСЛА АВТОПИЛОТ

009

Производителят на електрически автомобили изпрати своите продукти за актуализация на софтуера и изведнъж направи автономното управление –  реалност.
От октомври 2014 г., електрическата кола на Мъск качва оборудване на седани с дузина ултразвукови сензори, дискретно поставени около броните на автомобила. За допълнителни  4.250 долара, клиентите на Тесла могат да закупят „пакет„, който чрез сензори, камера, преден радар, и цифрово контролиране на спирачките помага на колата сама да се ориентира и да се избегнат сблъсъци. Автомобилът може сам да се намеси и да спре, преди да се стигне до катастрофа.

Миналата година бяха направени още подобрения в системата. Актуализацията на софтуера беше официално обявен като Tesla Version 7.0, но псевдонима му остана Автопилот.
Технологията е достъпна в момента.

10. МОЩНОСТ ОТ ЕФИРА

010

Интернет устройства, задвижвани с Wi-Fi и други телекомуникационни сигнали.

Дори най-малките устройства свързани с интернет обикновено се нуждаят от батерии или захранващ кабел. Някои от тях не издържат дълго без захранване. Технологията, позволява на приспособления да работят и да общуват с помощта само на енергия, добита от близката телевизия, радио, мобилни телефони, или Wi-Fi. Учени от университета във Вашингтон развили идеята и вече са показали,  приспособения задвижвани от интернет, от температура или от работеща камера например.

Технологията ще е достъпна до 2-3 години.

Първа част на класацията

- реклама -