автобуса
БГНЕС - архив

10 нови автобуса ще возят софиянци до Витоша

До края на годината ще бъдат подновени автобусите на Столичния градски транспорт, които пътуват до планината Витоша. Десет туристически превозни средства ще обслужват линиите 63, 163 и 66, съобщи заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев:

„Предвиждаме да се закупят автобуси, които ще са полутуристически. Това означава, че ще са с по-голям брой седалки, няма да има място за правостоящи предвид, че се пътува доста по-дълго време, докато се стигне до крайната точка. Те ще са с ръчни скоростни кутии, с дизелови двигатели, което предполага по-голяма устойчивост и по-голяма сигурност за пътуващите по тези линии, особено в по-тежките месеци като метеорологични условия, тъй като тези линии се движат основно и през зимата, когато всъщност е много натоварено и когато искаме да осигурим колкото се може по-голям комфорт за пътуващите“.

Столичната община е предвидила средства за ремонт на пътя до Витоша, който е в лошо състояние. Ремонтът ще бъде извършен до края на годината, каза още заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев, цитиран от БНР.

- реклама -