Шварценегер

10 невероятни факта за Арнолд Шварценегер

  1. Aрнолд Шварценегер е роден през 1947 г. в малкото селище Тал, което се намира в Австрия, а бащиното му име е Алоис.
  2. Арнолд казва, че е започнал сериозните треноровки в залата на 15 години, но официалният му сайт твърди, че е започнал на 14. Първоначално Арнолд тренирал фурбол и треньорът му го въвел в залата, за да изгради по-добра физика. Тогава той се отказвва от футбола.
  3. Консервативните родители на Арнолд се тревожели, че той може да е гей, защото стаята му била пълна с плакати на полуголи културисти.
  4. Арнолд бил толкова обсебен от спорта, че се налагало да пътува до Грац, за да тренира в залата на бившия Мистър Австрия Кърт Манрул. По това време фитнес залите не работели през уикенда и той трябвало буквално да влиза с взлом, за да тренира.
  5. След известно време Шварценегер забелязал, че горната част на тялото му се развива добре, но краката му били прекалено слаби. Затова започнал да ходи предимно с къси панталони – подигравките на околните за „пилешките му крака“ го мотивирали да тренира постоянно.
  6. На 20 г. печели титлата Мистър Вселена. Това го прави най-младия носител на престижната награда. На 23 г. вече е Мистър Олимпия, а впоследствие я печели още 6 пъти.
  7. В началото на актьорската му кариера никой не искал да го наема. Всички смятали, че акцентът му е смешен, а самият той е прекалено странен, за да стане звезда. Няколко години по-късно печели „Златен глобус“, а след това и звезда в Холивудската алея на славата.
  8. Легендарната фраза от „Терминатор 2“ -„I will be back“, е трябвало да бъде „I will come back“, но Арнолд се объркал.
  9. Когато е избран за губернатор на Калифорния, той отказал да получава заплата, а всички разходи за полети с частен самолет плащал сам.
  10. Арнолд отказал да участва в продължения на хитовите филми „Командо“ и „Хищникът“, защото сметнал сценариите за тъпи.
- реклама -