10 начина да се справите с негативните хора. Вижте как!

Tрябва да се справяме с хората по подходящ начин, независимо дали те са светлината в живота ни или потискат душите ни. Как да се оправяме с онези, които ни правят нещастни и ни карат да се чувстваме неудовлетворени от живота.

 

Сигурно се досещате за кого става дума: негативните хора. Тези, които, ставайки част от живота ни, сякаш образуват голяма черна дупка в него и засмукват всичко около себе си.

Вижте тези 10 полезни съвета, които ще променят живота ви!
  1. Запазете реалистичния поглед над случващото се около вас
Негативно настроените хора ще направят всичко възможно, за да променят вашата гледна точка и да ви накарат да видите света така, както те го виждат.

Като любезни, състрадателни хора, ние често се стараем да се погрижим за тези хора с надеждата, че можем да им помогнем да видят другата страна на нещата. Ако обаче това не се получава и тяхната негативност ви въздейства, може би е време да прекъснете контактите си с тях.

  1. Начертайте (позитивни) граници

Ако поддържате позитивен поглед над нещата, негативните хора просто ще трябва или да започнат да гледат на живота по-позитивно, или да напуснат вашия свят.

Това не е безсърдечно, както много от нас си мислят – да поставиш граници всъщност е напълно здравословно за теб и околните.

  1. Спестете си критиките

Или, още по-добре, просто не критикувайте въобще. Всеки се развива по различен начин, а негативните хора изглежда са изтеглили „късата клечка“. Да бъдеш осъдителен много лесно може да си проличи чрез вербалното и невербално общуване. Важно е да се въздържаш от изразяване на грубо мнение при общуване с песимисти.

  1. Дръжте се зряло

Прекалено лесно е да се подадете на детското поведение и да бъдете импулсивни, но не забравяйте …  вече не сме деца. Важно е да подходим в тези ситуации с уважение, зрялост и чувствителност.

  1. Усмихвайте се повече
Усмихването е прост, непряк начин да покажете на някой песимист, че в края на краищата светът не е толкова ужасно място за живеене.

Тези хора често израстват с представата, че светът е изкривен или насочен „срещу тях“. Ако всичко останало върви срещу тях,  вашата усмивка може да им внуши, че има по-позитивен начин да видят света.

  1. Вземете си почивка

Понякога е редно да се отделим от негативно насторените хора и това ни въздейства добре. Всички ние имаме своя лимит, затова е важно да спазваме собствените си ограничения и да напуснем някоя ситуация, когато е необходимо.

  1. Покажете малко състрадание

Ако можем да се докоснем до същината на проблема – не изкарват достатъчно пари,  не се чувстват удовлетворени, живеят в неудобна ситуация, да имат семейни конфликти и т.н. – можем просто да сме любезни и състрадателни към тях.

  1. Уверете се, че ви чуват

Изненада! Не всеки песимист умишлено е такъв. Ако дадете възможност да чуят

мисленето и перспективата ви, може да доведе до повратен момент. Позволявайки им да се докоснат до вашата позитивна енергия чрез задълбочени разговори, може да им бъдете от полза.

  1. Не коментирайте поведението им
Отрицателните хора често просто искат да се оплачат и да излеят мъката си.

Те не гледат толкова много на вашето състрадание и конструктивен идеализъм, колкото на това някой да ги изслуша.

  1. Не се засягайте

Понякога е доста трудно, ако негативен човек прехвърля проблемите си върху вас, но е важно да не приемате нищо лично. Да излагаш личната си драма пред някой песимист означава често да завършиш плачейки под дъжда. Бъдете внимателни!

Не позволявайте на негативните хора да влязат под кожата ви… няма да свърши добре за никого от вас.

Вместо това, поддържайте известна дистанция. Излезте от ситуация, която ви кара да се чувствате некомфортно по някакъв начин – за предпочитане преди да кажат нещо, което може да ви нарани.

Източник: iheartintelligence

- реклама -