Боен клуб

10 малко известни факта за култовия филм „Боен клуб“

I. Отначало филмът е приет крайно нееднозначно от публиката и критиката, събирайки на американския пазар само 37 млн. долара при вложени 63 милиона в продукцията на филма.

II. Идеята на нелегалните турнири наречени „Боен клуб“, където участниците се нараняват помежду си е да получат пречистване на душата посредством болката.

III. Писателят Чък Паланюк, който е написал едноименния роман, по който е направен филма бил пребит по време на лагер от младежи, на които направил забележка, че са твърде шумни. Именно това дало тласък на трансгресивния му стил на писане. Той споделя, че когато има срещи с фенове, за да им разписва книги, най-често задавания към него въпрос е къде могат да намерят подобни бойни клубове. Сред тях имало и много жени…

IV. Режисьорът Дейвид Финчър разкрива, че във всяка сцена на филма има по една чаша от популярната американска верига кафетерии „Starbucks“. Това не е реклама, а просто неговото виждане за действителността и как популярните марки са непрекъснато част от ежедневието. От компанията предварително се запознали със сценария и дали съгласие.

V. По време на снимките Брад Пит бил в толкова добра форма и мускулите на стомаха му били толкова твърди, че в една от сцените при удар Едуард Нортън си счупил палеца.

VI. Двамата, освен че тренирали усилено месеци наред, което е ясно, се наложило да посещават и курсове за направата на сапун. Това станало при собственика на Auntie Godmother’s – бутиков магазин в Калифорния, който е направил всички сапуни в „Боен клуб“. Хората от продукцията открили марката на фермерски пазар.

VII. Брад Пит и Хелена Бонам Картър са имали секс сцени, за които са записвали три дни звуци на оргазъм. Кадрите обаче са изрязани и не попадат в крайния вариант на филма.

VIII. В сцената, в която Брад Пит и Едуард Нортън са пияни и хвърлят топки за голф, двамата актьори наистина са били много пияни.

IX. За участието си във филма Пит получава 7 пъти по-високо заплащане от колегата си Нортън.

X. Може би защото Брад наистина е ходил на зъболекар, за да му изпилят части от предните зъби за ролята на Тайлър Дърдън.

- реклама -
Flashlight gif 640×90