10 км опашка от камиони край Монтана. Тежка снежна обстановка в Смолянско (ВИДЕО)

Стотици камиони са в блокада на околовръстния път в Монтана. Шофьори останаха в зимния капан през цялата нощ.

Спирането на камиони над 12 тона в посока София започна още в петък вечер. До днес сутринта на опашката вече са стотици, а колоната е поне 10 километра.

„Ние от Германия се прибираме, за два дни няма проблеми и влизаме в България и два дена не можем да се приберем – 200 километра е до София! То цялата държава е проблем!“, каза един от шофьорите Десислав Любомиров.

Няма бедстващи хора в Смолянско.

Въпреки усложнената обстановка в Смолянско няма болен, на когото да не е помогнато, няма селища без вода. Това съобщи директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

През нощта, със заповед на областния управител Недялко Славов, в областта бе обявено бедствено положение.

Мобилизирани са екипи на пожарната за своевременно отстраняване на паднали дървета от пътищата и разчистването за снегопочистване. Движението се спира частично за улесняване на работата на екипите, основно по пътя към Пампорово и прохода Превала.

 

Проходът Папаз Чаир в област Благоевград е затворен за МПС над 12 тона, както и пътят Гоце- Делчев – Катунци.

В област Благоевград обстановката постепенно се нормализира.

АПИ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват само с автомобили подготвени за движение при зимни условия. Близо 500 специализирани машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта.

- реклама -