10 километра опашка на ГКПП Кулата, чакаме поне час и половина

10 километра опашка се е образувала на ГКПП Кулата, предава „24 часа“, позовавайки се на свои читатели. Задръстването е по посока Гърция, а чакането е поне по час и половина. Огромна част от автомобилите, чакащи на опашката са с румънска регистрация. Прави впечатление също така, че се движат на колони.

Струпването на такъв голям брой автомобили по посока южната ни съседка е необичайно, защото по това време на трафикът е по-голям в обратна посока. По принцип през месец юни, когато активния туристически сезон не е започнал,

на българо-гръцката граница не се образуват толкова големи задръствания.

В момента обаче служителите на Гранична полиция обясняват, че в дните от петък до неделя опашките на браздата са обичайно явление. Около два пъти по-малко се чака в обратната посока, показа експеримент на flashnews.bg.

От началото на месеца южната ни съседка свали почти всички здравни ограничения, които бяха наложени във връзка с пандемията от COVID-19. Така в момента на граничните пунктове се проверяват само личните документи на пътуващите. В същото време обаче не се изискват сертификати за направен тест за коронавирус или за сложена ваксина. Не се изисква и предварителна регистрация на адрес, която по-рано се правеше онлайн.

Внимание: опасни медузи паникьосват българите в Гърция

- реклама -